Caietul de visuri, GPS-ul vieții

Categorie :
Noutăți
Autor :

Am muncit ani de zile pentru a conceptualiza Caietul visurilor.

Cred în rețeta pe care am generat-o, cred în metoda mea. Îți recomand să faci un efort și să-ți achiziționezi Caietul visurilor de pe www.caietulvisurilor.ro. Este o resursă educațională, inspirațională și motivațională enormă. Dacă nu-ți permiți să faci această cheltuială acum, îți ofer posibilitatea să-ți creezi singur, propriul tău caiet.

Te întreb: tu știi ce vrei de la viață?

”Ce-i atât de greu? Să am bani mulți, concedii all-inclusive, mașină și casă cu piscină.”

Răspunsul tău este o bâjbâială. De aceea ești în categoria celor 99%.

Ești prizonier în temnița naivității. Deocamdată.

Ai mare nevoie de detalii clare. Poate că aștepți doar marea lovitură. Marele loz. În rest faci confuzii grave.

Visezi să ai o mașină? O vilă, haine? Este o mare diferență între o ” mașină”, și un anumit tip, foarte bine precizat. De exemplu, Mercedes S Klasse Brabus, fabricat în 2023, de 5000 cmc, pe benzină, cu piele albă și ecrane în tetiere, de 550 cai putere și jante cromate de 22 inci. Nu pun accent pe lux, ci pe claritate. Visul înseamnă limpezire. Detaliile clare înseamnă lumină pentru creier.

Una e să vrei o vilă și alta să vrei o vilă de 500 MP, securizată cu 25 camere video, cu un hectar de teren, cu livadă, piscină de 200 MP cu apă termală la 37 grade, cu sală de fitness de 40 mp și centru spa cu saună finlandeză, teren de tenis și jacuzzi cu vedere la munții Călimani.

Atâta vreme cât există bâjbâială infiltrată în visurile tale, ele nu sunt decât castele firave de nisip în bătaia valurilor. Fără o detaliere minuțioasă a fiecărui vis, fără strictă cuantificare, fără un calcul amănunțit, fără detalii scrise,  fotografii, desene, date limită și cifre, visurile sunt niște scuze surde în gălăgia unei vieți triste.

Atâta vreme cât nu există o clarificare serioasă și o cuantificare milimetrică a visurilor tale, acelea nu se numesc visuri. Doar bâzâi niște dorințe cu corp de oțel, picioare de fier și glezne de lut.

Eviți să îți clarifici idealurile pentru că ești un veteran în victimizare care nu își asumă propriile acțiuni.

În opinia mea, Caietul de visuri este o sursă de lumină. Este LANTERNA vieții tale, GPS-ul dezvoltării tale, care îți dezvălui drumul vocației.

Evident, niciun caiet, carte sau pergament din lumea asta nu va face vreun miracol pentru tine fără să acționezi și să pui masiv osul la treabă. Dar un astfel de caiet poate fi un ghid, o hartă.

Dacă nu îți permiți să îți achiziționezi Caietul visurilor de pe site, nu mai căuta scuze și fă-l singur. Acum ai rețeta. E gratuit.

Investiție 200 lei + câteva ore de muncă (aproximativ cât pierzi pe facebook cu scroll-ul în două zile)

Achiziționează  1 caiet + 1 foarfece + 1 bandă scotch + 1 pix + 100 fotografii personalizate + 2 coperți personalizate (care de fapt, conțin patru pagini personalizate. O foaie= două pagini, da?).

Pasul 1: Cumperi un caiet studențesc cu arcuri (nu de matematică) cu minim 100 foi. De ce cu arcuri? Pentru că după ce îți faci coperțile personalizate, le vei înlocui pe cele inițiale ale caietului cu cele prevăzute la pasul nr. 2.

Pasul 2: Înveți minimal un program de editare foto, atât cât să poți îmbina câteva fotografii care te inspiră, peste care adaugi câteva texte relevante. Eu recomand Corel, dar la fel de bun este și Photoshop sau alte sute de programe similare. Există nenumărate aplicații pe telefon. Caietul are două coperți iar fiecare copertă are, evident, câte două pagini (față-verso). Îți personalizezi singurel (singurică) toate cele patru pagini.

Ce conțin coperțile? Imagini care te motivează și pe care le iubești. Poți îmbina haotic tot felul de imagini, fără să aibă vreo logică precisă. Ai patru lucrări și vei face patru colaje cu imagini. Dimensiunea unei pagini, de regulă are 297/210 mm (cât este pagina unui caiet studențesc). După ce termini ”designul”, printezi cele două foi față-verso la o tipografie sau la un printer profesional (cum e acela la care se printează lucrările de licență).

Pot fi imagini cu tine, cu mentori, cu peisaje, mașini, animale, femei, bărbați, bogați, săraci, preoți, sportivi, icoane, prieteni, familie sau alți oameni pe care îi iubești. Pot fi bani, dolari,  nu contează. Important este să te motiveze. 

După ce ai lucrat cele patru coperți, le printezi pe hârtie cartonată și le plastifiezi. Scoți coperțile inițiale ale caietului și le înlocuiești cu noile coperți personalizate.

Din punctul meu de vedere, faptul că îți construiești singur caietul și că investești în el timp, efort și energie, te face să privești cu mult mai multă seriozitate, respect, responsabilitate și drag ceea ce este esențial: viața spre care aspiri (în imagini). Cu cât personalizezi mai mult caietul, cu atât vei fi mai atașat de el. Ai libertate totală de improvizație! Fă-l original, cu amprentele și spiritul tău! Nu te limita la sugestiile mele.

Pasul 3: Alocă o foaie din caiet pentru fiecare vis în parte. Cu ajutorul întrebărilor pe care ți le adresezi, vei descoperi imediat care sunt pasiunile, dorințele și dezideratele tale. Pune-ți întrebări! Cât mai multe, mai diverse și mai clare. Fă-ți un interogatoriu la sânge!

(Care este inventarul meu la ora aceasta? Cât valorez? Ce vreau de fapt de la viață? Ce iubesc să fac? Cum arăt fizic/mental peste cinci ani? Câți kilometri alerg în maratoane în următorii doi ani? Care este viața visurilor mele? Cum mi-aș dori să arate casa mea? Ce insulă sau plajă voi avea în proprietate în șase ani? Ce mașini voi conduce? Ce garderobă voi avea în dulap? Câte țări îmi doresc să vizitez în următorii cinci ani? Ce fel de ceasuri voi avea la data de? Care sunt prietenii cu care doresc să mă înconjor în trei ani? Câte cărți vreau să citesc în doi ani? Dar în zece ani? Câte filme vizionez în patru ani? Dar câte piese de teatru? Câți bani vreau să câștig lunar? Pe cine vreau să cunosc? Câte seminarii vreau să urmez? Ce vreau să fac pentru umanitate în șapte ani? Dar pentru încălzirea globală? Cum ajut animalele? Etc.)

Pasul 4: Lipește poze în caiet. Selecționează imaginea care exprimă cel mai bine visul tău îndeplinit. Fiecărui vis îi corespunde o fotografie, care reflectă realizarea acestuia. Eu personal am lipit și trei fotografii la același vis. Recomand cât mai multe fotografii, dar e în regulă și cu una singură.

Pe fiecare pagină trebuie să scrii cu pixul următoarele informații obligatorii:

titlul visului (plus semnătura ta alături). Exemplu: ”SĂ CITESC 100 de cărți”

descrierea rezumativă a visului.

Descrierea nu se face la viitor. Nu vei scrie ”voi vizita 20 de țări noi.” ci vei insinua mental că visul s-a îndeplinit deja, ”Am vizitat 20 de țări noi…”. În acest mod, îți setezi subconștientul să genereze gânduri, idei, mecanisme și procese care te vor împinge spre realizarea idealului tău.

Exemplu: Am citit 100 cărți. Această lectură a fost cea mai puternică metodă ca să-mi îmbunătățesc calitatea vieții. Consecința a fost că m-am dezvoltat masiv în toate ramurile de activitate. În procesul de citire am obținut performanțe în toate domeniile vieții întrucât lectura a fost și este pentru mine cea mai sigură cale spre atingerea unor performanțe majore. 70% din cărțile citite au fost de dezvoltare personală, 10% beletristică, 10% documentare și strategie și 10% poezie. Cu o astfel de lectură mă simt mult mai cutezător și mai stăpân pe toate provocările care vor veni. Mă autodepășesc zilnic și sunt mai bun cel puțin cu 1% decât am fost ieri.

data când ai scris visul (exemplu: 18 iulie 2023)

data limită la care speri că vei realiza visul (exemplu: 31 decembrie 2025)

data exactă când îndeplinești în realitate visul (exemplu: 20 septembrie 2024)

Pe aceeași pagină lipește cu bandă scotch o fotografie care reflectă cât mai bine visul tău când va fi realizat. Dacă intenționezi să plantezi 3000 de copaci în cinci ani, lipește o poză cu o pădure. Dacă vrei să ai un hotel, atașează imaginea unui hotel.

legământul.

Legământul este un paragraf care este scris de mână pe fiecare pagină, pentru fiecare vis în parte. Are rolul de a te proteja mental de învinuiri și auto-învinovățiri bolnăvicioase, care te demotivează,  blochează și te contaminează cu scuze ca să renunți.

”Promit să sărbătoresc fiecare evoluție măruntă. Nu mă voi învinovăți pentru nimic, indiferent de rezultate. Sunt un învingător pentru că, măcar acum, ȘTIU CE VREAU DE LA VIAȚĂ!”

 Pe prima pagină a caietului, scrie o rugăciune, pe care să o citești zilnic. Îți ia doar un 100 secunde (adică 0,1% din timpul unei zile):

Voi investi toată energia ființei mele pentru împlinirea acestor idealuri, dar dacă nu le voi înfăptui vreodată, nu voi fi trist(ă). Din contră, făgăduiesc solemn să mă bucur din plin de tot acest proces în care evoluez, să fiu blând(ă) cu mine, indiferent de deznodământ. Voi trăi cu energia și spiritul visurilor din acest caiet, adânc înrădăcinate în sufletul meu și sistemul meu nervos. Voi acționa! Nu voi aștepta miracole. Minunile apar când acționezi și îți asumi cu demnitate consecințele faptelor tale. Îmi asum toate deciziile pe care le iau, pentru totdeauna. Sunt responsabil 100% pentru tot ceea ce mi se întâmplă. Nimeni nu este vinovat în afară de mine pentru ceea ce se petrece în viața mea. Tot eu sunt cel care merită aplauzele pentru succesele mele. Nu există scuze decât în creierul meu. Scuzele n-au formă și substanță. 

Accept ceea ce este. Accept ceea ce se întâmplă. Am dreptul să mă bucur de viață, am dreptul să fiu prosper, liber, fericit, independent și împlinit. Totul depinde doar de mine. Nimeni nu este proprietatea mea și nici eu nu sunt proprietatea altora. Sunt eu, un OM! Mă accept așa cum sunt, cu bune și cu rele, cu eșecuri și cu mici bucurii. Cred în forța ființei mele, pentru că sunt unic pe pământ. Nu sunt mai bun decât alții și nici alții nu sunt mai buni decât mine. Toți avem un cap pe umeri, nimeni nu e supraom sau zmeu. Mai degrabă cu toții suntem și copii și zmei. Suntem oameni, nici mai mult nici mai puțin. Eu sunt doar EU și orice comparație cu altcineva e un non-sens, o absurditate. De astăzi mă accept și mă iubesc. De azi înainte sunt sufletul meu. Eu sunt cel mai bun prieten al meu. Eu sunt Îngerul meu păzitor. Mă accept cu toate calitățile și defectele mele. Pentru că ĂSTA SUNT EU!

Aceasta este o simplă metodă. Poate tu ai alta, total diferită, care funcționează mult mai bine pentru tine. Poți combina formulele.

În cazul în care crezi că te-au ajutat câtuși de puțin aceste informații, spune și altor prieteni sau cunoștințe pe care-i suspectezi de plafonare sau ratare. Spune-le despre aceste rânduri cu curaj părinților, profesorilor, educatorilor. 

Acum a sosit și nota de plată pentru informațiile primite. Unul dintre visurile din caietul meu este să fac un adăpost de câini și pisici. Să nu mai existe suferință printre animale. Dar (deocamdată) animalele au nevoie de noi, specia umană. Dacă vei ajunge vreodată bogat, ”răsplata” pentru aceste informații prin care te-am învățat să-ți descâlcești mintea, este să salvezi din proprie inițiativă, animalele care suferă. Poate vei face un adăpost, o campanie, o strângere de fonduri, un share pe facebook, etc.

Îmi doresc să răsară zeci de mii de astfel de caiete în țară. Am convingerea că o astfel de lucrare poate genera un nucleu puternic de luciditate care are capacitatea să schimbe favorabil soarta României.

Anunță-mă prin orice mijloace și pe orice cale dacă îți faci (complet) Caietul. Voi fi onorat să te cunosc!

Îți sunt recunoscător!